Les Jornades del soterrament recolliran les reivindicacions històriques de Múrcia, Montmeló, L'Hospitalet, Sant Feliu i Montcada

Divendres, 2 de març de 2018 a les 01:00

L'Auditori municipal acollirà les V Jornades pel soterrament, organitzades conjuntament per l'Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST), el proper dimarts 6 de març, a les 18.30 h.

Una taula rodona concentrarà les reivindicacions històriques de soterrament de vies ferroviàries a nuclis urbans de diferents municipis que han aconseguit el compromís estatal com Montcada i Reixac Sant Feliu de Llobregat i L'Hospitalet. La jornada també recollirà la lluita veïnal de Múrcia i l'experiència de soterrament de les vies ja realitzada fa uns anys a Montmeló.

La taula rodona estarà integrada per l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, el regidor d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat de L'Hospitalet, José Castro, el regidor d'Espais públics de Sant Feliu de Llobregat, Manuel Leiva, el representant de la Plataforma Prosoterrament de Múrcia, Joaquin Contreras, el representant de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total de Montcada i Reixac, Ramon Bueno, el representant de L'Hospitalet Sense Vies, Manuel Piñar, i el representant veïnal de Montmeló, Juan Vinuesa. Durant l'acte també es presentarà "L'auca del soterrament", realitzada pel reconegut dibuixant de còmics, Carlos Azagra, que ha fet una il·lustració que recopila els principals moments de la reivindicació montcadenca i que participarà a l'acte. L'acte finalitzarà amb l'actuació musical de l'artista montcadenca Irina Casado.

L'endemà, 7 de març a les 19 h, l'escenari serà el carrer Major, a la cantonada amb Bogatell, on es realitzarà gran part de l'homenatge a les víctimes del tren al llarg de la història al municipi. Enguany i com a novetat, els parlaments oficials s'han traslladat a aquest punt, on també es farà un minut de silenci, la lectura d'un poema a càrrec dels joves Gerard Vives i Nora Hendrikse. Des d'aquest lloc, els assistents faran un recorregut fins arribar al monòlit en record a les víctimes del tren, ubicat a la Cruïlla del soterrament (carrer Bogatell amb Colon), on dipositaran 170 clavells blancs, un per cada mort a les vies a Montcada i Reixac, al llarg de la seva història. L'activitat comptarà amb la participació dels del Grup de Drac i Diables de Can Sant Joan i els Castellers de Montcada i Reixac.

Coincidint amb les jornades, i fins al 9 de març, el carrer Major és l'escenari d'una exposició fotogràfica realitzada per la PTJST per conscienciar a la ciutadania sobre la reivindicació del soterrament.

Darrera actualització: 05.03.2018 | 12:58