L’Ajuntament sancionarà Adif si no redueix la senyal acústica del pas a nivell de Mas Rampinyo

Dilluns, 25 de febrer de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament imposarà una sanció econòmica a l’Adif davant la negativa d’adequar a la normativa municipal el volum de l’avisador acústic del pas a nivell per a vianants de la línia R3, ubicat a Mas Rampinyo. La senyal acústica, que provoca nombroses molèsties al veïnat de la zona, es posa en funcionament un cop baixen les barreres i no s’atura fins que es tornen a aixecar quan el comboi ferroviari ha passat.

Adif, després de diferents gestions realitzades pel consistori durant l’any passat per solucionar aquest problema, va comunicar que havia reduït el so en mig decibel. Per aquest motiu, l’Ajuntament va encarregar el passat mes de desembre a la Policia Local una medició de la senyal acústica que va determinar que era de 60,5 decibels, molt per sobre dels 45 permesos per la normativa de protecció contra la contaminació acústica vigent al municipi. A final del mes de gener, l’Ajuntament va tramitar un requeriment al gestor ferroviari per tal que s’adaptés el so al nivell que estableixen les ordenances municipals. L’alcaldessa, Laura Campos, ha manifestat, que “aquesta queixa veïnal s’ha traslladat en moltes ocasions a Adif però sempre ens argumenten que no es pot baixar més”. El consistori ha anunciat que si el gestor ferroviari no compleix amb el requeriment ho notificarà al Departament de Medi Ambient i Control d’Activitats de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament sancionarà Adif.

Aquest tema també es traslladarà a la directora de Rodalies Catalunya, Mayte Castillo, a la trobada que l’alcaldessa, Laura Campos, i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, tenen prevista per al proper dijous per tractar temes de seguretat i accessibilitat a les estacions de tren del municipi.

Darrera actualització: 25.02.2019 | 14:45