Paula Orenes, Josep Quirós i Jesús Claramon, l’entrenador Dani Busquets, l'AE Can Cuyàs i el màster femení d'handbol, Premis Esportius 2018

Divendres, 6 de juliol de 2018 a les 11:00

El lliurament de premis i reconeixements de la temporada 2017-2018 a esportistes i entitats va tenir lloc ahir dijous, 5 de juliol, al Teatre Municipal.

La jugadora de bàsquet Paula Orenes (Thunderbirds, Estats Unitats) i el jugador d'handbol Josep Quirós (Balonmano Granollers) han estat escollits millors esportistes de Montcada i Reixac de la temporada 2017-2018. Els seus noms es van donar a conèixer durant la festa dels Premis Esportius, que es va celebrar ahir dijous, 5 de juliol, al Teatre Municipal. Els finalistes han estat futbolista de l'FC Barcelona Claudia Pina i la jugadora d'handbol Mireia Heredia, del CH La Salle Montcada, en categoria femenina, mentre que en masculina també optaven al premi el jugador de futbol sala Sergio González (Aspil Vidal Ribera Navarra) i el ballarí del Club de Ball Esportiu Eva Nieto-Dansa Carles Cirera.  

El jurat ha triat l'AE Can Cuiàs com la millor entitat esportiva de la temporada. Optaven a aquest guardó el Club Bàsquet MiR i el Club de Ball Esportiu Eva Nieto-Dansa. El millor entrenador de la temporada ha estat Daniel Busquets, del juvenil de l'FB Montcada. Com a entrenadors també eren nominats Víctor Alcaraz, del màster femení del CH La Salle Montcada, i Eric Ceron, dels debutants de l'FB Montcada. El guardó al millor equip de la temporada ha estat per al màster femení del CH La Salle Montcada i els finalistes en aquest apartat eren el juvenil A de l'FB Montcada i el sènior A del tennis taula (SCR La Unió de Mas Rampinyo).

La novetat d'aquesta edició era l'atorgament d'un premi per votació popular, triat entre les candidatures que la ciutadania va presentar mitjançant el portal 'Montcada Participa'. L'esportista i coordinador d'activitats de Montcada Aqua Jesús Claramon ha estat el guanyador i els altres dos finalistes eren l'esportista Andrés Novoa i l'antic conserge del pavelló Miquel Poblet Vicente Valiente.

El Teatre Municipal esdevé cada any l'aparador de gairebé tota l'activitat esportiva que es fa a Montcada i Reixac, sou aquí pels vostres mèrits competitius i també per promoure valors”, va manifestar l’alcaldessa, Laura Campos. El regidor d’Esports, Salvador Serratosa, va parlar de la bona temporada dels equips i esportistes de Montcada i Reixac i va destacar la convocatòria per primer cop d'un premi triat per votació popular i una altra novetat: a partir del setembre, el pavelló Miquel Poblet mostrarà uns plafons amb el nom dels premiats de totes les edicions dels Premis, que van començar al 2011. "És un orgull per a nosaltres lluir els noms de les persones reconegudes", va indicar l'edil. En representació del Consell Català de l’Esport, el seu subdirector, Oriol Marcé, va mostrar el suport de la Generalitat a l'Ajuntament i va encoratjar la ciutadania a fer exercici a diari. "Actes com aquest posen en valor els beneficis de la pràctica esportiva", va dir el representant del Consell de l'Esport.

Tant l'alcaldessa com el regidor van coincidir en el seu parlament a demanar disculpes per la situació de degradació de les instal·lacions esportives. "Us demanem disculpes per les dutxes amb aigua freda, la suspensió de partits i entrenaments i pel fet que alguns equips heu hagut de marxar fora, però estem en vies de solucionar-ho", va dir Serratosa. En aquest sentit, l'alcaldessa va anunciar que, amb el suport econòmic de la Diputació, la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament està buscant finançament per tirar endavant actuacions de millora als equipaments esportius. "Hem trobat ja finançament per arranjar la teulada de la pista municipal coberta i el parquet del pavelló Miquel Poblet i gràcies als pressupostos participatius, disposarem també d'un nova pista”, va indicar Campos.

La festa dels Premis Esportius, que organitzen l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME) i Montcada Comunicació, també reconeix els mèrits dels equips i clubs locals durant la temporada vigent (consulteu-los a www.montcada.cat) i la trajectòria d’esportistes o bé, de persones que han col·laborat de forma voluntària amb el món esportiu. En aquest sentit, el guardó per la dedicació a l’esport escolar i la col·laboració amb les entitats del municipi ha estat per a Pedro de Lamo. El reconeixement a l'esport federat ha recaigut en Jaume Izquierdo, vinculat al món dels escacs; el premi a l'esforç i la superació ha recaigut en el nedador Marc Sala; el de la tasca al món arbitral ha estat per a Jesús i Sara Zamarreño, pare i filla àrbitres d'atletisme.

La menció especial del jurat a anat a mans de l'entrenadora de bàsquet Sílvia Font i també hi ha hagut un reconeixement per a l'equip del CH La Salle Montcada que aquest 2018 fa 50 anys que va aconseguir el títol de campió d'Espanya de Segona Nacional. També hi va haver tres reconeixements a títols pòstums a persones vinculades a l'esport local que han mort aquest 2018; el directiu de l'FB Montcada Eusebi de Miguel, l'històric president del Club Ciclista Montcada, Joan Navarra, i l'usuària de Montcada Aqua Carolina Núñez. L’acte de lliurament de premis i reconeixements va anar a càrrec de la periodista Sílvia Alquézar i de l'actor i presentador Toni Cano, amenitzada amb els monòlegs de l'actor Quique Macías. Els Premis Esportius 2018 estaven dedicats a Rafi Delgado, treballadora de l'IME i persona estretament vinculada a l'esport local, que va morir l'octubre passat.

Darrera actualització: 09.07.2018 | 11:53