L'Escola Feminista es presentarà amb motiu del 8 de març

Dimecres, 28 de febrer de 2018 a les 18:00

Algunes accions incloses al programa de Montcada i Reixac són preparatòries de la vaga feminista convocada per al Dia de les Dones.

Una de les activitats destacades de la commemoració a Montcada i Reixac del Dia de la Dona és la posada en marxa de l’Escola Feminista, una proposta de la Regidoria d’Atenció a la Dona i Polítiques d’Igualtat que vol concentrar les activitats anuals que es programen a la ciutat, més enllà de les cites puntuals vinculades amb la lluita de les dones, com són el 8 de març i el 25 de novembre. L’Escola Feminista, que rep el suport dels grups de dones de la ciutat, es concep com un espai d’empoderament de les dones, que vol programar activitats formatives i informatives per tal de donar-les visibilitat en àmbits com la història o el món laboral. S’hi ha previst organitzar tallers, xerrades, sortides o presentacions de llibres.

L’Escola es presentarà el 15 de març, a la Casa de la Vila (Major, 32), a les 17 h, i l’activitat amb la qual s’estrenarà serà un taller d’urbanisme feminista. Les persones que hi vulguin prendre part han de contactar amb l’Oficina d’Atenció a la Dona (Major, 32; oficinadona@montcada.org; 935 651 122). En aquest marc s’aprofitarà per fer el lliurament del premi del concurs de cartells del 8 de març, valorat amb 450 euros i ser la imatge promocional del material de difusió del programa del Dia de les Dones 2018. La guanyadora d’aquesta tercera edició del certamen és Edurne Lacunza, de Sabadell. "Volem que les dones surtin al carrer per reivindicar els nostres drets, per lluitar en contra d'un sistema patriarcal i heteronormatiu", ha expressat la regidora d'Atenció a la Dona i Polítiques d'Igualtat, Jessica Segovia, qui ha destacat la importància de l'Escola Feminista perquè "volem una ciutat amb perspectiva de gènere i lliure de discriminacions envers les dones".

El programa d’activitats del 2018 començarà aquest divendres, 2 de març, amb una trobada per preparar accions per a la vaga feminista del proper dia 8. L’acte serà al Casal de la Mina (Avinguda de la Unitat, sn), a les 18 h. L’endemà, es farà la pintada d’un graffiti reivindicatiu, al carrer Bateria de Can Sant Joan (10 h). El dies 5 i 6 de març hi ha previstes dues sessions per elaborar pancartes per participar a la manifestació del 8 de  març a Barcelona, al Casal de la Mina, en horari de tarda. Per a la data oficial de l’efemèride, s’ha convocat la ciutadania a assistir a la mobilització unitària de Barcelona. El punt de trobada és l’estació de Montcada-Manresa (carrer Bogatell), a les 18 h. Al llarg de la jornada, les biblioteques de Montcada i Reixac piularan poemes escrits per poetesses, a través de Twitter, amb el nom #8demarçbibsmir. A la tarda, el Cafè Colon acollirà un berenar per commemorar els fets del 8 de març.

El 9 de març, a partir de les 16.30 h, l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16) acollirà un taller sobre gènere i conductes LGTBI, la presentació del vídeo ‘Per què cal ser feminista?’ i una pintada per mostrar que Montcada i Reixac és un municipi lliure de violències masclistes. A les 20 h, hi haurà un concert, amb les actuacions de Nerea Armani, Lil Russin, Laia&Clara, Celia Cara i Marta González. El 13 de març hi haurà una tertúlia a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), a les 19 h, sobre el llibre ‘Argelagués’, de la periodista Gemma Ruiz, a càrrec de la directora del documental ‘Les veus del tèxtil’, Àngels Casanovas. Tant el documental com el llibre parlen de dones vinculades al sector tèxtil a Sabadell.

El Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10) acollirà els dies 13 i 22 de març, de 17.30 a 19.30 h, espais de reflexió al voltant de les opressions de gènere i les discriminacions. El grup Teatroia’t representarà per segon cop a Montcada i Reixac l’obra de teatre ‘Revolta de bruixes’, que planteja la revolució d’un grup de dones de la neteja que es revela per una injustícia laboral. Serà el 16 de març, a les 21 h, al Kursaal (Masia, 39). L’entrada és gratuïta. El sopar del dia de la dona serà el 17 de març, al restaurant Can Piqué, a les 21 h. El preu és de 30 euros, que s’ha d’abonar el dia que es faci la inscripció (es tanca el 9 de març i s’ha d’anar presencialment al Centre Cívic Can Cuiàs). Com és habitual, hi haurà servei d’autobús per a les assistents, d’anada i tornada.

Per complementar el programa d’actes, hi haurà dues exposicions. ‘La mirada de la dona’, amb una tria de llibres sobre la importància de la dona en la societat i la seva particular mirada sobre el món, es veurà a les biblioteques des del 8 de març fins a principi d’abril. Els cartells participants al concurs per triar la imatge del Dia de la Dona es podran veure a la Casa de la Vila del 8 al 31 de març.

Darrera actualització: 01.03.2018 | 12:26