Plantació popular al torrent de Vallençana

Dijous, 23 de novembre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament, mitjançant Medi Ambient, fa el 2 de desembre un acte amb motiu de la fi dels treballs de millora del torrent de Vallençana, a la Serralada de Marina.

L’activitat començarà a les 10 h i consistirà en la plantació de diverses espècies vegetals. La millora del tram final del torrent, promoguda per l’Ajuntament amb el suport del Parc de la Serralada de Marina i el Consorci del Besòs-Tordera, va començar al març d’aquest any. A més de netejar el sector, el projecte de restauració contempla potenciar les espècies vegetals autòctones i eliminar-ne les invasores, com la canya americana.

Les actuacions s’han dut a terme en tres trams: la zona boscosa des d'aigües amunt de Can Filaina fins a l'inici dels camps al marge dret; on s'han eliminat franges de canya i residus dispersos; el tram que circula paral·lel als camps i finalitza el pont de la carretera de la Roca, que és el que es trobava més degradat pel continu pas de persones i animals, i l'últim tram, entre el pont i la desembocadura del riu Besòs, on s’han estabilitzat els talussos amb una cobertura vegetal. 

Darrera actualització: 23.11.2017 | 10:50