Campanya per impulsar el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers

Dimecres, 22 de novembre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’entitat sense ànim de lucre, Ecovidrio, posaran en marxa, conjuntament, una campanya informativa centrada en el sector hostaler al municipi amb l’objectiu d’impulsar el reciclatge del vidre.

La iniciativa començarà el proper dilluns 27 de novembre amb la realització d’entrevistes presencials als establiments d’hostaleria per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen. Un altre objectiu és poder obtenir informació i adequar, en la mesura del possible i paulatinament, els recursos existents per tal de donar un millor servei. Els informadors de la campanya oferiran un cubell de reciclatge per als envasos de vidre de forma gratuïta i explicaran com separar correctament el vidre, és a dir, què va i què no hi va al contenidor verd.

 

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que “la col·laboració entre consistori i Ecovidrio té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat”. Per aquest motiu, és clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, un dels eixos sobre els quals treballa intensament Ecovidrio, ja que en aquest sector s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l’Estat. Segons les últimes dades disponibles de 2016, els ciutadans de Montcada i Reixac van reciclar un total de 384.200 kg d'envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 11,3 kg de vidre.

Tot el vidre que es diposita al contenidor verd es recicla al 100%. Es porta a una planta de tractament exclusiva per al vidre, on es processa i es converteix en pols de vidre que serveix per fabricar nous envasos. De fet, d’un envàs de vidre reciclat es pot tornar a fer un altre envàs exactament igual. El vidre es pot reciclar infinites vegades sense perdre les seves propietats.

Darrera actualització: 22.11.2017 | 13:17