El Consell de Dones organitza una manifestació a Montcada i Reixac pel 8 de març

Dilluns, 5 de març de 2018 a les 00:00

La mobilització començarà a les 11.30 h davant l'Ajuntament i finalitzarà a la plaça de l'Església, on es llegirà un manifest.

El Consell Municipal de Dones ha consensuat l'organització d'una mobilització a Montcada i Reixac, coincidint amb la vaga feminista convocada per al Dia de les Dones, el pròxim dijous, 8 de març, data oficial de l'efemèride. La manifestació començarà a les 11.30 h davant l'edifici de l'Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6) i acabarà a la plaça de l'Església, on es farà la lectura de textos i d'un manifest en defensa dels drets de les dones, a més de monòlegs i una performance. La convocatòria de la mobilització es va acordar divendres passat, dia 2, en una reunió al Casal de la Mina. A Can Sant Joan, dissabte, dia 3, una representació dels grups de dones i la regidora d'Atenció a la Dona i Polítiques d'Igualtat, Jessica Segovia, van inaugurar el mural reivindicatiu pintat al carrer Bateria.

Per al 8 de març també s'ha convocat la ciutadania a assistir a la manifestació unitària de Barcelona. El punt de trobada és l’estació de Montcada-Manresa (carrer Bogatell), a les 17.30 h. Sobre això, aquest dilluns i demà dimarts, dies 5 i 6 de març, hi ha previstes dues sessions per fer les pancartes per portar-les a Barcelona. Al llarg de la jornada del 8 de març, les biblioteques de Montcada i Reixac piularan poemes escrits per poetesses, a través de Twitter, amb el nom #8demarçbibsmir. A la tarda, el Cafè Colon acollirà un berenar per commemorar els fets del 8 de març.

Una de les activitats destacades de la commemoració a Montcada i Reixac del Dia de la Dona és la posada en marxa de l’Escola Feminista, una proposta de la Regidoria d’Atenció a la Dona i Polítiques d’Igualtat que vol concentrar les activitats anuals que es programen a la ciutat, més enllà de les cites puntuals vinculades amb la lluita de les dones, com són el 8 de març i el 25 de novembre. L’Escola es presentarà el 15 de març, a la Casa de la Vila (Major, 32), a les 17 h, i l’activitat amb la qual s’estrenarà serà un taller d’urbanisme feminista. Les persones que hi vulguin prendre part han de contactar amb l’Oficina d’Atenció a la Dona (Major, 32; oficinadona@montcada.org; 935 651 122). En aquest marc s’aprofitarà per fer el lliurament del premi del concurs de cartells del 8 de març, valorat amb 450 euros i ser la imatge promocional del material de difusió del programa del Dia de les Dones 2018. La guanyadora d’aquesta tercera edició del certamen és Edurne Lacunza, de Sabadell.

El 9 de març, a partir de les 16.30 h, l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16) acollirà un taller sobre gènere i conductes LGTBI, la presentació del vídeo ‘Per què cal ser feminista?’ i una pintada per mostrar que Montcada i Reixac és un municipi lliure de violències masclistes. A les 20 h, hi haurà un concert, amb les actuacions de Nerea Armani, Lil Russin, Laia&Clara, Celia Cara i Marta González. El 13 de març hi haurà una tertúlia a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), a les 19 h, sobre el llibre ‘Argelagues’, de la periodista Gemma Ruiz, a càrrec de la directora del documental ‘Les veus del tèxtil’, Àngels Casanovas. L'audiovisual i el llibre parlen de dones vinculades al sector tèxtil a Sabadell.

El Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10) acollirà els dies 13 i 22 de març, de 17.30 a 19.30 h, espais de reflexió al voltant de les opressions de gènere i les discriminacions. El grup Teatroia’t representarà per segon cop a Montcada i Reixac l’obra de teatre ‘Revolta de bruixes’, que planteja la revolució d’un grup de dones de la neteja que es revela per una injustícia laboral. Serà el 16 de març, a les 21 h, al Kursaal (Masia, 39). L'acte té caràcter solidari. D'altra banda, el sopar del dia de la dona serà el 17 de març, al restaurant Can Piqué, a les 21 h. El preu és de 30 euros, que s’ha d’abonar el dia que es faci la inscripció (es tanca el 9 de març i s’ha d’anar presencialment al Centre Cívic Can Cuiàs). Com és habitual, hi haurà servei d’autobús per a les assistents, d’anada i tornada.

Per complementar el programa d’actes, hi haurà dues exposicions. ‘La mirada de la dona’, amb una tria de llibres sobre la importància de la dona en la societat i la seva particular mirada sobre el món, es veurà a les biblioteques des del 8 de març fins a principi d’abril. Els cartells participants al concurs per triar la imatge del Dia de la Dona es podran veure a la Casa de la Vila del 8 al 31 de març.

 

Darrera actualització: 08.03.2018 | 14:13