Arrenquen les obres de condicionament de les antigues escoles de Mas Rampinyo

Divendres, 25 de gener de 2019 a les 15:30

L'Ajuntament ha començat aquesta setmana el condicionament de tres cases, situades al carrer Sant Ramon, per convertir-les en habitatge social per atendre casos d'emergència.

La Fundació Engrunes és l’encarregada de dur a terme la remodelació dels edificis, que daten dels anys 30 del segle passat, i disposa d’un pressupost de 87.000 euros, 24.000 dels quals corresponen a una subvenció de la Diputació de Barcelona, mentre que la resta pertany al capítol d'inversions del consistori del 2018.

Amb la recuperació d'aquestes cases, l'Ajuntament duplicarà el parc d'habitatge social de propietat municipal que hi havia a l'inici del mandat, que eren tres pisos a la Ribera. El consistori vol incrementar aquesta xifra fins a 9 ó 10 pisos en els propers mesos; motiu pel qual el passat mes de desembre la aprovar en Ple destinar 70.000 euros en l’adquisició d’habitatges per emergència social.

Amb aquests diners, més les inversions previstes als pressupostos del 2018 i del 2019, disposarem de 167.000 euros en total per a l’adquisició de més habitatges per la via de tempteig i retracte que ofereixen les entitats bancàries”, ha assegurat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

Les tres cases a rehabilitar a Mas Rampinyo –en total són quatre, però una ja d’elles està rehabilitada– consten de dues plantes. A la planta baixa hi ha el menjador i la cuina, que compta amb un accés a un pati exterior, i a la part superior hi ha tres habitacions i el lavabo.

Fins ara, gràcies a un conveni amb l’Ajuntament, aquestes tres cases eren la seu de diferents entitats. Una d’elles, Tazumal, es traslladarà a l’Espai Cultural Kursaal (carrer Masia, 39), mentre que la Societat de Caçadors El Tordo ho farà al Centre Cívic l'Alzina (carrer Núria, 73). Resta pendent trobar un espai per a l'Agrupació de Pessebristes.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 14:24