Ajuntament de Montcada i Reixac

El Ple aprova un moció que condemna les càrregues policials durant la jornada de l'1 d'octubre

06/10/2017  

El Ple ha aprovat una moció presentada per l'equip de govern amb caràcter d'urgència perquè l'Ajuntament s'afegeixi a la declaració institucional feta pel Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental sobre els fets succeïts durant la jornada del passat 1 d'octubre.

La moció defensa la democràcia i condemna fermament les càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades. El text destaca el comportament cívic i pacífic dels milers de persones que van sortir al carrer per defensar el fet de ser consultats i agrair la tasca a les persones que van treballar durant tot el dia d'ahir per garantir la seguretat i la convivència.

La moció afirma que durant la jornada, a diversos punts de Catalunya, les forces policials van carregar amb duresa contra persones que, de manera pacífica i legítima, es mobilitzaven per poder exercir el seu dret a vot i defensar drets i llibertats. El document remarca que recórrer a la violència mai ha de ser la resposta a cap mobilització pacífica i que la democràcia permet la lliberta d'expressió i de reunió, uns drets fonamentals que es van veure truncats per la intervenció policial desmesurada.

El text aprovat finalitza exigint responsabilitats polítiques al govern de l'Estat per les càrregues policials i denunciant el menysteniment que el govern espanyol ha mostrat envers els ens locals i els representants escollits democràticament al territori.
489 visites

imprimir
Ajuntament de Montcada i Reixac | Av. de la Unitat, 6 | 08110
Tel. 935 726 474 | oac@montcada.org