Ajuntament de Montcada i Reixac

La Festa Major 2017 consolida les novetats introduïdes l'any passat i amplia l'oferta d'activitats esportives

19/05/2017  

Les activitats de Festa Major 2017 a Montcada i Reixac ja són públiques, s'han presentat aquest divendres, 19 de maig, en un acte a l'Auditori Municipal. El programa, del 2 al 5 de juny, consolida la matinal lúdica del 5 de juny als exteriors del pavelló Miquel Poblet amb una festa Holi com a plat fort -enguany Holi Dolly-, una novetat introduïda amb molt d'èxit l'any passat. També és nou el ball de Festa Major, a càrrec de l'Orquestra Maravella, el dia 2, al Teatre Municipal, similar a les mítiques vetllades als envelats. Destaca l'ampliació de l'oferta esportiva, amb una dotzena de propostes de les quals set en són novetat. 'La Festa Major és la projecció del que som com a ciutat; així, ha de ser divertida, acollidora, diversa i ha de fomentar l'esperit col·lectiu', ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos, durant l'acte de presentació del programa. L'edil ha estat acompanyada de la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez; la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, i el regidor d'Esports, Salvador Serratosa.

El programa de mà es pot recollir als equipaments municipals i també es pot consultar, en format pdf, al web municipal, www.montcada.cat. Enguany, l'edició del llibret ha comptat amb el suport econòmic de la companyia Aigües de Barcelona, que ha aportat 1.500 euros per a aquest fi. L'Ajuntament i Agbar van signar el conveni de col·laboració dimecres passat, 17 de maig.
La Festa Major té propostes consolidades i tradicionals, per a tots els públics, organitzades per l'Ajuntament i una trentena d'entitats locals. 'És fonamental el treball de les entitats, sense elles no podríem dur a terme tantes activitats', ha dit l'alcaldessa. El tret de sortida oficial tindrà lloc el 2 de juny, a les 19 h, a la plaça de l'Església. De la primera jornada d'activitats destaca l'espectacle familiar posterior a l'inici de les festes, 'Donem-li una volta al món', amb Xiula, i el correfoc infantil.

El carrer Major, la plaça de l'Església i el Camí de la Font Freda seran els punts neuràlgics de la celebració, amb concerts, tallers, espectacles familiars i d'altres activitats. Tornen els carrers temàtics, els dies 3 i 4 hi haurà el carrer del joc i el 5, el carrer del circ. Una de les actuacions destacades serà el dia 3, a les 12 h, amb el pallasso Marcel Gros, i un dels plats forts, el supertobogan aquàtic del 4 de juny, que s'ubicarà a l'avinguda de la Ribera, a l'alçada de la passarel·la de La Salle. Com a propostes plenament consolidades al programa de festes, tornen la cantada d'havaneres, la trobada tradicional, el correfoc, la trobada de puntaires, el focs artificials de fi de festa enguany, en dues ocasions.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és la incorporació de més propostes esportives, de futbol sala, futbol, bàsquet, senderisme, petanca, korfbal i futbol 'bombolla', que s'afegeixen a la Milla Urbana, l'Open de tennis taula, la caminada fins a Les Maleses, el tir amb arc i les partides ràpides d'escacs. Per Festa Major també hi haurà una nova oportunitat de conèixer el patrimoni local, amb visites guiades al jaciment ibèric Les Maleses i a la Casa de les Aigües. L'Espai Poblet serà un dels punts neuràlgics per al públic jove. Una quinzena d'entitats dinamitzarà la zona, on cada nit hi haurà esdeveniments musicals. El dia 2, la Vaparir Tour; el dia 3, l'orquestra Cimarrón, i el dia 4, Doctor Prats. Per segon any consecutiu, l'Ajuntament i l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l'aplicació mòbil Instagram. D'altra banda, la fira d'atraccions es tornarà a ubicar al Pla d'en Coll, a les antigues pistes d'atletisme.

Per tal de garantir una celebració perquè tothom la gaudeixi amb llibertat, enguany s'ha elaborat un protocol sobre violències sexistes, per tal que cap persona se senti agredida amb atacs físics o psicològics per motius de gènere i/o orientació sexual. Les entitats que muntaran parada a l'Espai Poblet han rebut formació en aquest àmbit. Un any més, el Punt d'Assessorament sobre Addiccions (PASSA), també col·labora amb la Festa Major, per tal de donar missatges sobre prevenció en el consum d'alcohol i substàncies estupefaents. A l'Espai Poblet, hi haurà la carpa de Creu Roja del servei 'Som nit', de 23 a 2 h, i un equip educador de reforç, amb dues persones, que s'aniran desplaçant per la zona de concerts, entre les 23 i les 1 h. Tota la informació del programa es troba a www.montcada.cat i un any més, apareixerà actualitzada a l'aplicació per a telèfon mòbil 'Montcada i Reixac'.

Premis de Festa Major
Andrés Ortiz és l'autor de la imatge promocional de la Festa Major 2017. Ha guanyat el concurs de cartells, entre les 66 obres participants en la categoria de persones adultes, valorat en 800 euros. Els accèssits en aquest apartat, de 150 euros, han estat per a Estefanía García, Teresa Suau i Miriam Revella. En la categoria infantil i juvenil, els premis han anat a mans de David Fàbregas, Kevin Pagliari, Andoni Jiménez i Guillem Ortega. S'hi ha presentat 41 obres. D'altra banda, els reconeixements del Premi de Pintura de Festa Major 2017 han anat a parar a Pedro Gómez (primer premi, 800 euros), per 'La Casa de la Mina', i per a Gloria Cruz (segon premi, 600 euros), per 'Record permanent'. Un total de 17 obres han optat a aquest certamen. Les obres d'ambdós concursos s'exposaran a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12) fins a l'11 de juny.


Programa Festa Major 2017  (pdf)  Programa Festa Major 2017  (1,43 Mb) 


2846 visites

imprimir
Ajuntament de Montcada i Reixac | Av. de la Unitat, 6 | 08110
Tel. 935 726 474 | oac@montcada.org