Ajuntament de Montcada i Reixac

Més de 50 parades de venda de llibres i roses ompliran d'ambient cultural el carrer Major amb motiu de la Fira de Sant Jordi

21/04/2017  

Un total de 57 entitats, partits polítics i botigues muntarà una parada aquest diumenge, 23 d'abril, al carrer Major, durant la XXVII Fira del llibre i la rosa, organitzada per l'Ajuntament de Montcada i Reixac, que funcionarà de 10.30 a 20 h. L'activitat es complementarà amb diverses activitats culturals, com ara la cercavila poètica -acte inclòs al Poeticae 2017- que arrencarà a les 12 h del carrer Àngel Guimerà (Mas Rampinyo) i continuarà per les places Salvador Espriu i Joan Fuster, l'àgora de Montcada Aqua, el parc Salvador Allende fins a la plaça de l'Església. En acabar el recorregut, l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12) acollirà un recital 'A cau d'orella', cap a les 13.15 h.

D'altra banda, de 10.30 a 19.30 h funcionarà la fira d'activitats a la plaça de l'Església, que enguany rep el nom genèric 'El viatge de les paraules, 'Pessigolles per a l'a imaginació', que inclourà l'espai de lectura familiar, on grans i petits podran compartir i gaudir de la lectura. També hi haurà l'activitat 'Conta'm contes del teu món', amb la lectura de contes i poesia infantil a càrrec de persones voluntàries del programa Envelliment Actiu, un conte teatralitzat de sensibilització vers la població refugiada, 'La petita Carlota', amb alumnes del projecte Faig, del col·legi La Salle. També hi haurà un contacontes en diverses llengües, a càrrec del Consorci per la Normalització Lingüística i l'entitat Pakmir. A les 12 h, hi haurà la presentació del llibre 'Circ, educació i transformació social', un projecte pedagògic de l'Ateneu Popular 9 Barris, que compta amb el suport de l'entitat local Adimir. A continuació, hi haurà un taller de circ. De 17 a 20 h, la plaça de l'Església acollirà jocs i activitats relacionades amb l'escriptura creativa i jocs de sensibilització, sobre la població refugiada. Es farà l'activitat 'Buscant refugi', una adaptació d'un recurs educatiu d'Amnistia Internacional, dinamitzada pels alumnes del projecte Faig, de La Salle.

Durant la Fira de Sant Jordi, l'Ajuntament, entitats i persones a títol particular aprofitaran per presentar novetats editorials. A nivell municipal, el consistori i el Grup Juvenil La Ballesta han tret a la llum l'edició 2017 del llibre amb les narracions guanyadores del certamen 'Els contes d'en Sergi', el veredicte del qual es fa públic aquest divendres, 21 d'abril, a l'Auditori Municipal (18 h). La Fundació Cultural Montcada posarà a la venda el número 34 de la seva revista, 'Quaderns', que gira al voltant de 50è aniversari del Centre Espeleològic Alpí Vallesà (CEAV). La montcadenca Cristina García Ruiz muntarà estand per presentar el tercer volum de la seva trilogia sobre Nithae, amb el nom 'Nithae, la loba nocturna'. Per a aquest Sant Jordi ha vist la llum el llibre 'Montcada desapareguda', de l'historiador local Jaume Alcázar, un recull de fotografies sobre el passat del nostre municipi, publicat per l'editorial Efadós, en conveni amb l'Ajuntament.

La Fira és l'acte central de Sant Jordi, però més enllà del 23 d'abril també hi haurà activitats en el marc d'aquest programa. El dia 26 es presenta a l'Auditori Municipal (19.30 h) el llibre 'El Priorat: llicorella i poesia', a càrrec dels seus autors, Elisa Riera i Miquel Sánchez. L'endemà, 27 d'abril, la popular escriptora Empar Moliner parla a la Biblioteca Can Sant Joan (18 h) del seu llibre ¿Tot això ho faig perquè tinc molta por', Premi Mercè Rodoreda 2015. El mateix dia i a la mateixa hora, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) farà un taller de poesia per a infants, amb el Grup 7 de Cors. El Centre Cívic La Ribera acull a les 17.30 h el taller 'Tot un cavaller'. El 28 d'abril, la Biblioteca Can Sant Joan fa l'Hora del conte 'Contes de l'Índia', a càrrec de Nona Umbert (18 h). El programa clou amb la IX Trobada de col·leccionistes de punts de llibre, el 29 d'abril a la Biblioteca Elisenda, a partir de les 10.30 h.


Continguts relacionats


958 visites

imprimir
Ajuntament de Montcada i Reixac | Av. de la Unitat, 6 | 08110
Tel. 935 726 474 | oac@montcada.org