Ajuntament de Montcada i Reixac

Comença el termini per presentar propostes sobre com invertir 250.000 euros mitjançant un procés participatiu

19/04/2017  

Els veïns i veïnes de Montcada i Reixac tenen l'oportunitat de decidir com invertir 250.000 euros del pressupost municipal 2017. L'Ajuntament inicia el procés participatiu per tal de concretar aquests diners en una o diverses actuacions, decidides per la ciutadania. El procés de presentació de propostes arrenca el pròxim dimarts, 25 d'abril, i s'allargarà fins al 9 de maig. Hi poden presentar projectes les persones majors de 16 anys empadronades la ciutat (com a mínim, un mes abans de l'inici del procés) o bé, persones que no visquin a Montcada i Reixac però hi tinguin alguna relació amb el municipi, com industrials i/o comerciants.

La presentació de les propostes es podrà tramitar per Internet o bé, de forma presencial. Per fer-ho online, s'ha creat la plataforma Montcada Participa (participa.montcada.cat) i un aplicatiu per a telèfons mòbils, per a Android i IOS. Les persones interessades s'hi ha de registrar, aportant el nom i cognoms, DNI i una adreça de correu electrònic. Cada persona pot presentar més d'un projecte, que hauran de ser concrets, viables des del punt de vista tècnic, legal, urbanístic i econòmic i ha de ser de competència municipal. Si s'opta per la via presencial, els projectes es poden lliurar a l'Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6), la Casa de la Vila (Major, 32), el Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn), el Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10), el Centre Cívic l'Alzina (Núria, 73), Casal de la Mina (Parc de les Aigües) i el Kursaal (Masia, 39), aportant les mateixes dades que a la forma virtual.

Del 10 de maig al 9 de juny, els tècnics municipals validaran les propostes, per tal de comprovar si s'ajusten als criteris, i del 12 al 27 de juny, la ciutadania votarà els projectes presentats i validats. La votació es farà telemàticament, mitjançant el web municipal o l'aplicatiu per a mòbil, i també de forma presencial als equipaments esmentats. Hi podran votar només les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. Tota la informació, a participa.montcada.cat.
1786 visites

imprimir
Ajuntament de Montcada i Reixac | Av. de la Unitat, 6 | 08110
Tel. 935 726 474 | oac@montcada.org