Recta final del Pla de barris de la Muntanyeta de Can Sant Joan

Dimarts, 30 d'octubre de 2018 a les 00:00

L'Ajuntament va realitzar ahir una reunió a l'Espai Cultural Kursaal per informar el veïnat de Can Sant Joan sobre l'estat de les obres del Pla de barris de la Muntanyeta de Can Sant Joan, que acaba a final d'any. 

El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyat de tècnics del departament d'Urbanisme, va explicar que "l'objectiu de la reunió ha estat donar compte al veïns de les actuacions realitzades en el Pla de barris i mostrar que aquest equip de govern compleix amb els compromisos adquirits amb la ciutadania". Sánchez va avançar al públic assistent que "el consistori   ha realitzat un gran esforç en aquest barri" i va afegir que "dels 2 milions d'euros d'inversió d'aquest any hem destinat 800.000 euros a la Muntanyeta de Can Sant Joan".

 

El consistori va explicar les actuacions realitzades al carrer Bosc, amb un pressupost de 355.000 euros, al carrer Pont, on s'ha fet l'arranjament (245.000 euros) i al carrer Triangle (138.000 euros), així com les que encara s'estan realitzant al carrer Diagonal (576.000 euros) i les escales del passatge Putxet (116.000 euros). El regidor també va informar que el Consorci del Besòs executarà el projecte de connexió d'un pas de vianants entre els carrers Bosc de Can Sant Joan amb Oristà del barri de Vallbona (Barcelona). El camí serà d'ús exclusió de vianants i inclou la construccció d’una rotonda al tram final del carrer Bosc. Sánchez va afirmar que "som conscients que a la Muntanyeta no s’ha invertit tot que el veïnat es mereix i dels 10 milions d’euros al 2008 amb la Llei de barris l'anterior govern nomé va executar un 18%. Nosaltres, tot i les dificultats econòmiques hem elevat la xifra a un 36%".

 

Durant la reunió el president de l'Àrea Econòmica també va informar de la decisió municipal de mantenir el sentit de circulació únic als carrers Vinyes i Pedra, com estan temporalment ara per les obres al sector. Això permetrà guanyar al carrer Vinyes 24 places d'aparcament, seguretat  viària i un carril bici segregat que connectarà properament amb l'anella verda, que permetrà cohesionar els barris de Can Sant Joan, Can Cuiàs i Terra Nostra.

 

La reunió va finalitzar amb la comunicació als assistents de la voluntat de l'equip de govern de reprendre la comissió de seguiment per arribar a un consens amb els veïns i  modificar el planejament del Pla General Metropolità al sector de la Muntanyeta –que el Ple no va aprovar el gener de 2017- i que donaria solució als problemes de mobilitat, d’infrahabitatge i d’ubicació de zones verdes. 

Darrera actualització: 30.10.2018 | 22:23