Montcada i Reixac acull una trobada de responsables metropolitans de territori

Dimecres, 29 de novembre de 2017 a les 00:00

Montcada i Reixac ha acollit aquest matí la 6a Trobada de caps d'àrees territorials i arquitectes municipals, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

L'objectiu de la jornada, que s'ha realitzat a la Casa de les Aigües, ha estat compartir les experiències i els projectes realitzats en altres municipis i intercanviar opinions d’actualitat urbana i crear noves sinèrgies entre els tècnics municipals.

La trobada d'aquest matí s'ha centrat en reflexionar sobre el repte de la integració urbana de les infraestructures des de l’òptica tant metropolitana com municipal. L'alcaldessa, Laura Campos, i el gerent de l'AMB, Ramon Torra, han estat els encarregats d'obrir la jornada. A la seva intervenció, Campos ha afirmat que "Montcada i Reixac és el millor exemple per mostrar com s'han d'integrar quatre línies de tren, dos autopistes i nombroses carreteres dintre d'un municipi".

Durant la jornada s'han exposat casos d'infraestructures que afecten a municipis com Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern. La cap dels Serveis Territorials del consistori, Marta Bunyesch, ha explicat la realitat del model territorial del municipi, on conviuen infraestructures i zones urbanes i zones verdes. Bunyesch ha proposat solucions per connectar internament el municipi amb xarxes viàries i cíviques i cosir les unitats dels barris. La tècnica municipal ha exposat l'evolució d'alguns dels projectes a Montcada i Reixac com el soterrament de la C17, la integració de la N150 i el futur soterrament de la R2. L'arquitecta també ha comentat altres infraestructures previstes pel Pla General Metropolità al municipi que no s'han desenvolupat com l'autovia de la Roca, l'autovia de Sant Perpètua i la via cornisa.

La cloenda ha finalitzat amb els parlaments del president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, qui ha explicat que "Montcada i Reixac és un poble amb una gran mancança de cohesió urbana però que és pot solucionar perquè té una gran potencialitat gràcies a la seva posició estratègica i privilegiada en el territori". La jornada ha finalitzat amb una visita guiada dels participants al Rec Comtal i a la Casa de les Aigües.

 

Darrera actualització: 29.11.2017 | 15:09