La nova Escola Feminista comença a caminar

Divendres, 16 de març de 2018 a les 10:00

El Consell Municipal de Dones, integrat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac i entitats locals de dones, va presentar ahir a la tarda, a la Casa de la Vila, la nova Escola Feminista.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Laura Campos, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia. L'objectiu d'aquest nou organisme és organitzar activitats durant tot l’any per sensibilitzar la població sobre els valors feministes per superar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que existeixen respecte a l’home. Jessica Segovia va afirmar que "creem l'escola amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania sobre l'opressió, la dominació i l'explotació de la qual som objecte les dones per part del sistema heteropatriarcal". Durant l'acte també es va lliurar el premi del concurs de cartells del 8 de març a Edurne Lacumza. El seu dibuix ha il·lustrat la vaga i els actes relacionats amb el Dia de la dona al municipi.

Després dels parlaments, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va fer la introducció de la primera activitat organitzada per l'Escola Feminista, que va consistir en un taller d’urbanisme feminista. La finalitat d'aquesta activitat era definir els conceptes a l'hora de dissenyar una ciutat per tal que sigui inclusiva. El taller va continuar amb una passejada des de la Casa de la Vila fins al barri de la Ribera per tal de detectar elements urbanístics que no s'ajusten a la perspectiva de gènere, com ara voreres estretes i carrers pocs il·luminats.

 

Darrera actualització: 16.03.2018 | 12:26