Jornada formativa i reivindicativa sobre el Rec Comtal

Dimarts, 10 d'abril de 2018 a les 00:00

El 14 d'abril hi haurà ponències i presentacions de projectes i l'endemà, dia 15, dos recorreguts pel canal d'aigua que uneix Montcada i Reixac amb Barcelona.

'El Rec Comtal, un bé comú' és el nom de la jornada formativa i reivindicativa que tindrà lloc aquest cap de setmana, 14 i 15 d'abril, al Casal de la Mina, amb l'objectiu de fer difusió i debatre sobre l'actualitat i el futur del canal d'aigua. L'acte l'organitza la taula comunitària del Rec Comtal, una plataforma per veïnat, entitats i administracions de Montcada i Reixac i de Barcelona, entre les quals hi ha l'Ajuntament. L'acte és gratuït, qui vulgui es pot apuntar a les activitats per separat, però en qualsevol cas, cal fer inscripció prèvia, al web htpp://reccomtal.wordpress.com. Hi haurà servei d'acollida per a infants, però cal especificar si es necessita en el moment de reservar la plaça.

El dia 14 hi haurà les ponències; l'obertura de portes serà a les 9.30 h i a les 10 h hi haurà la benvinguda, a càrrec de la coordinadora d'activitats del Museu Municipal de Montcada i Reixac, Tania Galán,  i de l'escriptor i divulgador Enric H. March. El primer acte serà una taula rodona sobre fer comunitat des de l'espai públic, amb la participació d'educadors i activistes de Montcada i Reixac –com el president de l'AV Can Sant Joan, José Luis Conejero– i altres poblacions com Sant Boi de Llobregat i Granollers.

La següent taula serà sobre projectes amb l'objectiu de ruralitzar els barris, amb el cas de Montcada i Reixac (Observatori del Territori i el Medi Ambient de Montcada i Reixac), Vallcarca,  Nou Barris i Horta. La moderadora en serà la cap d'Educació, Infància i Joventut de Montcada i Reixac, Montse Marcos. Una altra taula girarà al voltant de polítiques i accions de l'administració al territori, on es mostraran les accions del Consorci del Besòs, del servei d'arqueologia de l'Ajuntament de Barcelona i sobre el soterrament de l'R2 a Montcada i Reixac; aquesta última, a càrrec de la coordinadora de l'Àrea Territorial de Montcada i Reixac, Marta Bunyesch. L'endemà, dia 15, hi haurà dos itineraris pel Rec Comtal; un des de la Casa de les Aigües de Trinitat Nova fins a la Mina i un altre en sentit invers; ambdós a les 10 h.

Darrera actualització: 10.04.2018 | 12:32