El programa de Sant Jordi 2018 manté les activitats consolidades

Dimarts, 10 d'abril de 2018 a les 12:00

L'acte central serà el 23 d'abril amb la Fira de llibre al carrer Major i amb les activitats culturals, lúdiques i solidàries previstes a la plaça de l'Església.

Les activitats de Sant Jordi 2018 que organitza l'Ajuntament de Montcada i Reixac mantenen la línia tradicional d'altres edicions, amb actes consolidats i algunes novetats. L'acte central serà el 23 d'abril, de 10.30 a 20 h, amb la XXVIII Fira del llibre al carrer Major, en la qual entitats, partits polítics i comerços posaran a la venda llibres i roses i dinamitzaran l'activitat. "Un any més, presentem una programació de Sant Jordi plena d'activitats, comencem amb l'inici del cicle Poeticae i continuem amb activitats per a tots els públics als diversos equipaments com tallers, lectures de poemes i presentacions de llibres", ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, qui convida tothom a gaudir de Sant Jordi a Montcada i Reixac, especialment de la fira del dia 23.

A banda de la fira, al llarg de tot el dia de Sant Jordi hi haurà activitats culturals, lúdiques i solidàries a la plaça de l'Església: jocs de taula 'Aixó no és un joc' i 'Cadena de suports', 'Un Sant Jordi antirumors', l'exposició i cloenda del projecte metropolità 'Tenim drets, teixim llibertats' (12 h), 'El Llibre Gegant de Sant Jordi de la Ribera' i les biblioteques, al carrer. A la tarda, hi haurà un espectacle de titelles sobre Sant Jordi, espais sensorials i de lectura de contes, el lliurament de premis del concurs literari 'A l'abril, cada paraula val per mil' (18 h) i la presentació i signatura del llibre 'Volen quan volen', a càrrec del seu autor, Miquel Àngel Llauger (18.15 h). A partir de les 17.30 h, a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12) hi haurà un recitat a cau d'orella, a càrrec de Dèria Teatre i l'Aula de Teatre de Montcada i Reixac, en el marc del cicle 'Poeticae'.

Però abans i després d'aquesta data, a la ciutat hi haurà més d'una vintena de propostes per celebrar Sant Jordi, algunes de les quals formen part del cicle 'Poeticae'. Dèria Teatre oferirà aquest divendres, 13 d'abril, un espectacle poètic amb el nom 'Al cabo, nada os debo! sobre la vida i obra d'Antonio Machado. A les 22 h, a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12). L'endemà, dia 14, al mateix equipament (18 h) hi haurà una activitat que s'està consolidant al calendari literari, la marató de lectura poètica popular. Les inscripcions ja es poden fer a l'Auditori Municipal. Per al públic familiar, el 15 d'abril hi haurà 'Poemes visuals', a les 12 h. Es tracta d'un espectacle de titelles inspirat en l'obra de Joan Brossa. El preu és de 5 euros; 4 euros per avançat. El 21 d'abril tindrà lloc el recital 'Origen', a càrrec de Grup Senders. A les 19 h, a l'Auditori Municipal.

D'altra banda, l'il·lustrador Carlos Azagra presentarà el 18 d'abril el llibre 'Pedro Pico Vena ¡Dando caña!' a la Casa de la Vila (Major, 32), a les 18 h. L'endemà, dia 19, hi haurà el lliurament de premis del concurs 'Guanya't un punt' i el dia 20, el del concurs 'Els Contes d'en Sergi. Ambdós actes seran a l'Auditori Municipal, a les 18 h. El dia 19 també hi haurà una activitat destaca a la Ribera, la construcció del Llibre gent de Sant Jordi del barri (17.30 h). El dia 22, el Casal de la Mina acollirà una trobada musical de grups juvenils (12 h). El dia 24 hi haurà el tradicional Sant Jordi de la gent gran a la Mina (17 h) i la inauguració de l'exposició permanent i el programa d'accessibilitat 'La mirada tàctil', al Museu Municipal (19 h). El 28 d'abril es farà la X Trobada de col·leccionistes de punt de llibre, a les 10.30 h, als exteriors de la Biblioteca Elisenda.

Les biblioteques organitzen un ampli ventall de propostes, que inclouen hores del conte, tallers musicals i propostes novedoses com '112: Emergències? Hi ha un drac mort a la Biblioteca! Es tracta d'una activitat juvenil inspirada en històries d'Agatha Christie i en sèries actuals de detectius. Serà el 24 d'abril, a les 17.30 h, a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). El 21 d'abril hi ha dues activitats destacades 'I el teu drac... com és?', de promoció de la lectura a partir dels àlbums il·lustrats, a les 10.30 h, a la Biblioteca Elisenda. La Biblioteca Can Sant Joan (Turó, 45) acollirà el mateix dia una hora del conte, 'Dracs i feres ferotges', a les 12 h.

L'escriptora Lolita Bosch oferirà el 26 d'abril una xerrada sobre la seva carrera com a escriptora i sobre els seus llibres, entre ells, 'La ràbia', sobre bullyng escolar. Serà a la Biblioteca Can Sant Joan, a les 18 h. El dia 28, hi haurà la X trobada de col·leccionistes de punts de llibre, a partir de les 10.30 h, a les portes de la Biblioteca Elisenda. D'altra banda, del 23 al 27 d'abril hi haurà un punt d'intercanvi de llibres a l'Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16). La informació al complet de Sant Jordi 2018, a www.montcada.cat.

Darrera actualització: 10.04.2018 | 11:00