Clam perquè les obres del soterrament comencin al 2020

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 11:00

L'homenatge a les víctimes del tren 2019 va comptar amb la presència de la delegada del Govern a Catalunya i el conseller de Territori i Sostenibilitat.

Al voltant de 200 persones van participar ahir dijous, 4 d’abril, a l’homenatge a les víctimes del tren de Montcada i Reixac, l’acte central de les VI Jornades pel Soterrament, organitzades per l’Ajuntament. L’acte es va celebrar a la cruïlla entre els carrers Bogatell i Colon, davant del monòlit que recorda les 173 persones que han perdut la vida a les vies. “Estic esperançada perquè han començat a fer-se els estudis previs geotècnics i de desviació de les vies, però no ho hem de confondre amb triomfalisme, continuarem dedicant els nostres esforços a aconseguir el soterrament”, va manifestar l’alcaldessa, Laura Campos, qui va agrair “profundament” a la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total per la seva feina al llarg d’aquests anys per lluitar pel projecte. L’edil va estar acompanyada, en el torn de parlaments, de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal. Campos va manifestar que espera "que les eleccions del 28A no afectin els terminis del soterrament".

Els representants de les administracions van coincidir a expressar el seu desig que l’inici de les obres sigui una realitat al 2020. Cunillera, qui va demanar disculpes perquè Montcada i Reixac porti tant de temps esperant el soterrament de l’R2. “Les 173 víctimes mortals són 173 fracassos que ens fam ser més ferms en el nostre compromís amb el projecte”, va dir la representant de l’Estat. El conseller Calvet va qualificar el soterrament com “un tema de país; el soterrament es va incloure al Pla de Rodalies de fa 10 anys; cal millor infraestructures perquè el servei sigui bo, sostenible i la gent l’utilitzi”. La regidora de l’Ajuntament de Barcelona va parlar de “la necessitat de recosir el territori de forma coherent”, a la vegada que va indicar que el transport públic és un dels pilars de l’estat del benestar.

L’homenatge va comptar amb la tradicional ofrena floral al monòlit de les víctimes; un pilar de dol, a càrrec dels Castellers de Montcada i Reixac; i l’actuació musical a càrrec dels montcadencs Mariona Grau, Marta Rodríguez i Josep López. Les VI Jornades del Soterrament han inclòs enguany l’exposició ‘L’Auca del soterrament’, de Carlos Azagra i Encarna Revuelta, que es podrà visitar a la Casa de la Vila (Major, 32) fins al 18 d’abril.

Darrera actualització: 05.10.2022 | 11:40