Clam contra la violència de gènere durant el lliurament de premis de 'Dones veu a les dones?'

Dimecres, 11 d'abril de 2018 a les 11:00

El veredicte del concurs de microrelats centrat en la lluita i les reivindicacions de les dones va ser ahir dimarts, 10 d'abril, a l'Auditori Municipal.

La quarta edició del premi de microrelats 'Dones veu a les dones?' ja coneix les persones guanyadores. El veredicte es va fer públic ahir dimarts, 10 d'abril, en el decurs d'un acte a l'Auditori Municipal. Susana Álvarez, amb 'Once upon a time'; 'Pregunteu-me a mi', de Fran Delgado; 'Empezar', d'Andrea Coca, –els tres, de Montcada i Reixac– i 'Infancia robada', de Carlos J. Díaz Urarte, veí de Sant Pol de Mar, han estat les persones guardonades, amb un premi de 200 euros cadascuna. Enguany, s'han presentat al certamen un total de 37 treballs, 26 amb autoria de Montcada i Reixac i 30 en són obra de  dones. El jurat del concurs l'han integrat representants d'entitats de dones de la ciutat i tècniques de diferents departaments de l'Ajuntament.

La temàtica majoritària dels microrelats guanyadors i dels que s'han presentat ha estat la violència de gènere. En aquest sentit, l'alcaldessa, Laura Campos, va aprofitar l'acte per denunciar la manca de suport als ajuntaments per part de l'Estat espanyol en aquesta matèria. "En els pressupostos generals de l'Estat que s'han presentat recentment hem vist que no ens donen cap euro a les administracions locals per lluitar contra aquesta xacra; ens fan falta recursos econòmics; l'Ajuntament, amb molt poc, està fent molt en aquesta matèria", va indicar Campos. Per la seva banda, la regidora d'Atenció a la Dona i Polítiques d'Igualtat, Jessica Segovia, va indicar que "cal treballar per la igualtat i mostrar les acciones de les dones, per aquest motiu hem creat l'Escola Feminista". L'acte de lliurament de premis va comptar amb dos monòlegs sobre les injustícies que pateixen les dones avui dia, a càrrec de la companyia 'Les Fugitives'.

Darrera actualització: 11.04.2018 | 11:11