L'equip de govern presenta unes ordenances fiscals que congelen tots els impostos

Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 00:00

L'equip de govern va presentar ahir a la tarda les ordenances fiscals per al 2018, que preveuen la congelació de tots els impostos municipals.

El president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, va afirmar durant la presentació que "aquestes ordenances representen un gran esforç per al consistori perquè fan contenció de la pressió fiscal sobre la ciutadania i, a més, faciliten el pagament dels tributs". En aquest sentit, les noves ordenances, que s'han d'aprovar en el Ple d'aquesta tarda, preveuen fer més flexible el fraccionament del pagament dels impostos. D'aquesta manera, s'amplia el fraccionament actual, fixat en fins a 2 anys, que arriba a ser de fins a 3 anys. Gil ha explicat que " les ordenances permeten que més persones accedeixin al fraccionament perquè els requisits de garanties són més alts i, per tant, són d'un accés més fàcil".

L’edil també va comentar altres novetats de les ordenances com la derogació de la zona blava, l’adequació de la finestreta única empresarial a la legalitat a nivell fiscal i la implementació de noves mesures per potenciar la indústria i l’ocupació, com les bonificacions fiscals a empreses que contractin treballs que pertanyin a grups vulnerables.

Óscar Gil va destacar "la importància d'aquestes ordenances perquè donen compte del Pla d'Actuació Municipal" i va agrair la col·laboració realitzada per alguns dels partits de l'oposició "que han realitzat aportacions al document i que donaran suport a les ordenances". De totes els preus públics, només puja la corresponent a l'empresa que gestiona Montcada Aqua, que augmenta els seus preus per al 2018 en 1'55%. El president de l'Àrea Econòmica va explicar que "aquesta no era la voluntat del govern però ens obliguen les clàusules del contracte amb l'adjudicatari, amb qui tenim una vinculació de 25 anys".  

Darrera actualització: 30.11.2017 | 12:00